Vitaminok fogyasztása..

Napjaink felgyorsult életünkben a munka a rohanás mellet sokan megfeledkeznek egészségük ápolásáról és nem fogyasztunk kellő mennyiségű Vitamint, és ilyenkor a tavasz közeledtével a téli hiányos táplálkozás miatt a szervezetből oly mértékben kiürülhetnek a vitaminok hogy sokaknál jelentkezhet, fejfájás szédülés kedvtelenség fáradság és allergia is kialakulhat a vitaminok hiánya miatt..

Pedig télen különösen ügyelnünk kel a helyes táplálkozásra, ilyenkor a hideg miatt kevesebb friss zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre e miatt jelentősen lecsökken a vitaminok bevitele. A hideg miatt inkább nehezebb és zsírosabb ételeket kívánunk, pedig ezzel nagyon leterheljük emésztő rendszerünket mely ez álltál egyre nehezebben tudja ellátni funkcióját és a kevesebb vitamin fogyasztás miatt a szervezet betegségekkel szembeni védelme is lecsökkenhet..

vitaminokEgészségünk megőrzésének érdekében fontos, hogy rostban gazdag ételeket együnk és bevigyük a napi vitamin adagot is a szervezetünkbe. Tehát fogyasszunk naponta friss zöldséget és gyümölcsöt, különösen ajánlott a sárgarépa, fejéskáposzta, cékla az alma citrom és a narancs, kivi. A zöldségeket és a gyümölcsöket lehetőleg nyersen fogyasszuk mert a főzés hatására a vitaminok nagy része elvész, készítsünk különféle zöldség és gyümölcs salátákat. A nehéz zsíros ételek helyett válaszuk az úgynevezett melegítő ételeket ilyenek a köles és a zab. A krumpli és a tészták helyet inkább fogyasszunk rizst köretnek. Továbbá segítik az emésztőrendszerünk működését a különböző olajos magok a teljes kiőrlésű pékárú a különböző joghurt és kefir készítmények, melyek fogyasztása sokkal egészségesebb is, és fontos vitaminokat is tartalmaznak.